Kurs i After Effects Expressions

Lær Expressions i After EffectsAfter Effects logo

Med expressions kan du automatisere og forenkle jobben med animasjoner, grafikk og andre ting i After Effects, og jobbe mye kjappere enn om du bare bruker keyframes. Dette er spesielt nyttig når du lager MOGRTs – Motion Graphics Templates.

Pfeiffer har gjort research for Adobe som viser at man kan legge grafiske elementer på en kort video fire ganger raskere med Motion Graphics Templates!  Les rapporten her.

Expression code

Expressions er kode

For å jobbe effektivt med Motion Graphics i After Effects må du kunne skrive expressions – kode basert på JavaScript, med litt spesialtilpasning for After Effects. Det høres fryktelig vanskelig ut å jobbe med kode, men når du forstår hvordan slike expressions blir lagd, og at du ikke trenger å skrive kode manuelt, så er det faktisk ganske oversiktlig og greit.

Tekst i en boks

Expressions kan gjøre ting automatisk for deg

På dette kurset lærer du hvordan expressions kan bygges raskere og enklere med pek-og-klikk, egne menyer for expressions, og kopiering fra nettsider. Du lærer hva som kan og ikke kan styres av Expressions, og den grunnleggende syntaksen som brukes i koden. Du får en grundig gjennomgang av hvordan expressions er konstruert, og masse tips til ting du kan gjøre med expressions. Du lærer også å bygge opp et eget bibliotek med expressions, og gjøre det lett å bruke dem.

Sirkler

Index expression brukt til å lage abstbrakte mønstre

 • Hva er expressions?
 • Hjelpemidler for å lage expressions som er innebygd i After Effects
 • Variabler
 • Dimensjoner og Arrays, enkelt forklart
 • Expression Controls
 • Å finne og fikse feil
 • Logiske operatorer (if/else, and, or etc.) i kombinasjon med checkboxer, slidere, menyer etc.
 • Behandle tekststrenger og splitte, endre og behandle teksten
 • Time Expressions
 • Erstatte keyframes med expressions
 • Avrundinger, maximum, minimum, Pi og annen JavaScript matte
 • Prinsipper for å bygge Motion Graphics prosjekter med expressions
 • Eksportere og dele Motion Graphics Templates
 • Workshop

Kurset går over to dager, der første dag er en innføring i Expressions med mange øvelser, og andre dag er en workshop der dere bygger egne Motion Graphics prosjekter med expressions. Du kan ta med eksisterende prosjekter du vil strømlinjeforme, eller du kan ta med grafikkelementer du trenger (logoer, fonter, bilder etc.) og starte på et nytt prosjekt.

Når du er ferdig på kurset har du et prosjekt på laptopen med massevis av nyttige og brukervennlige expressions som du kan gjenbruke på dine kommende grafikkprosjekter i After Effects. Du får også med en oversikt over de mest brukte expressions til bevegelsesgrafikk, og en liste med linker til online ressurser som tutorials, forum og blogger hvor du kan lære mer om expressions.

Bedriftsinternt kurs – eller via Zoom/Teams

Dette er et bedriftsinternt kurs. Kurset kjøres altså i deres lokaler, og dere må stille med et kursrom med en god projektor og et lydanlegg. Alternativt kan kurset kjøres online via Zoom eller Teams.

Hvis du heller vil delta på et kurs sammen med andre kan du melde deg på kurs som jeg leder hos Qross.

Forkunnskaper

For å delta på kurset bør du ha kunnskaper tilsvarende After Effects grunnkurs, eller ha brukt After Effects en del.

 

Kurs Jarle tilbyr

 

Om Jarle

Jarle Leirpoll headshot

Jarle Leirpoll

Jarle har sin fotograf- og klipper-utdannelse fra NRK. Etter 14 år som programingeniør/fotograf/klipper i NRK startet han i 1997 eget firma hvor han lager dokumentarfilmer og oppdragsfilm når han ikke kjører kurs eller skriver bøker og artikler om videoproduksjon. Jarle underviser i film- og videoproduksjon ved flere universiteter og er forfatter av læreboka Video i Praksis som nå er i femte utgave.

De fleste kursene Jarle kjører er grunnkurs, men han har også kurset klippere i NRK , MonsterSeefood, Strix,  Danmarks Radio, TV 2, SVT, Svensk TV4, Valve Media OyAito Media Oy, BBCDisney Channel og mange andre – ja, til og med Adobes egne ansatte. Han har gjort mange presentasjoner på internasjonale arrangementer som Adobe Video World, Adobe MAX, NAB, Post | Production World og Editors Retreat. Han har også kjørt kurs i Kamera- og opptaksteknikk, Videoredigering, Podcast-produksjon og Storytelling for utallige firmaer og foreninger som bruker video på sine nettsider.

Han har skrevet en bok på engelsk (The Cool Stuff in Premiere Pro) om avanserte klippeteknikker i Premiere Pro og en bok om å lage grafikkmaler i After Effects for bruk i Premiere Pro (Making MOGRTs). Han er også betatester for Adobe, er Adobe Certified Instructor og Adobe Certified Expert på Premiere Pro og After Effects, og en av bare tre Master Trainers for Premiere Pro i Europa. Jarle bruker Premiere Pro og de andre programmene i Creative Cloud til alle sine produksjoner.

 

adobe-certified-instructor-creative-cloud-video-editing-solutions-badge        adobe-subject-matter-expert-creative-cloud-video-editing-solutions-badge

Adobe_Certified_Instructor_Adobe_Creative_Cloud_Video_Editing_badge
Certified_Instructor_After_Effects_CC_badge