Kurs i Videoopptak med Mobiltelefoner

Lær Videoopptak med Smarttelefon og FiLMiC Pro

Med sosiale medier har behovet for gode videosnutter eksplodert. Tekniske nyvinninger har gjort det billigere og enklere å lage video – men mange opplever at kvaliteten blir dårlig, både innholdsmessig og teknisk. På dette kurset får du innblikk i tekniske løsninger, programmer og apper som kan øke kvaliteten på opptakene – og du lærer grunnleggende prinsipper for historiefortelling med video.

FiLMiC Pro appen

Moderne smarttelefoner har veldig gode kameraer, og med riktige apper og gode opptaksteknikker kan du lage video av veldig høy kvalitet. På dette kurset lærer du metoder og teknikker som gjør at du får god video- og lydkvalitet med mobilen – hver gang. Vi bruker appen FiLMiC Pro, som har blitt en bransjestandard til opptak, og evt. Adobe Premiere Rush til redigering (kun for 2-3 dagers kurs).

 

FiLMiC Logo

 

Kursinnhold

 • Kameraapper for smarttelefoner
 • Lydløsninger for ekstern mikrofon
 • Opptaksteknikker
  • Gode intervjuteknikker med mobiltelefon
  • Rutiner som gir deg kontroll
  • Teknikker som gjør at opptakene blir enklere å redigere
 • Stabilisatorer og stativer
 • Nye dramaturgiske og tekniske “regler”
  • Rektangulær og vertikal video
 • Redigeringsprogrammer for PC/Mac
 •  Redigeringsteknikker
  • Redigeringsapper for smarttelefoner
 • Teksting for sosiale medier
  • Hvorfor og hvordan?

Ta med din egen mobiltelefon og evt. ekstra utstyr du har til den, for vi skal trene på teknikkene og metodene underveis

Kurset kan kjøres på to eller tre dager, avhengig av hvor mye praktisk trening dere ønsker.

 

DJI mobile

 

FiLMiC Pro UI

 

Bedriftsinternt kurs

Dette er et bedriftsinternt kurs. Kurset kjøres altså i deres lokaler, og dere må stille med et kursrom med en god projektor og et lydanlegg. Vi bruker deres mobiler, mikrofoner og annet utstyr under kurset. Hvis du heller vil delta på et kurs sammen med andre kan du melde deg på kurs som jeg leder hos Qross.

DJI Osmo mobile 3

Kurs Jarle tilbyr

 

Om Jarle

Jarle Leirpoll headshot

Jarle Leirpoll

Jarle har sin fotograf- og klipper-utdannelse fra NRK. Etter 14 år som programingeniør/fotograf/klipper i NRK startet han i 1997 eget firma hvor han lager dokumentarfilmer og oppdragsfilm når han ikke kjører kurs eller skriver bøker og artikler om videoproduksjon. Jarle underviser i film- og videoproduksjon ved flere universiteter og er forfatter av læreboka Video i Praksis som nå er i femte utgave.

De fleste kursene Jarle kjører er grunnkurs, men han har også kurset klippere i NRK , MonsterSeefood, Strix,  Danmarks Radio, TV 2, SVT, Svensk TV4, Valve Media OyAito Media Oy, BBCDisney Channel og mange andre – ja, til og med Adobes egne ansatte. Han har gjort mange presentasjoner på internasjonale arrangementer som Adobe Video World, Adobe MAX, NAB, Post | Production World og Editors Retreat. Han har også kjørt kurs i Kamera- og opptaksteknikk, Videoredigering, Podcast-produksjon og Storytelling for utallige firmaer og foreninger som bruker video på sine nettsider.

Han har skrevet en bok på engelsk (The Cool Stuff in Premiere Pro) om avanserte klippeteknikker i Premiere Pro og en bok om å lage grafikkmaler i After Effects for bruk i Premiere Pro (Making MOGRTs). Han er også betatester for Adobe, er Adobe Certified Instructor og Adobe Certified Expert på Premiere Pro og After Effects, og en av bare tre Master Trainers for Premiere Pro i Europa. Jarle bruker Premiere Pro og de andre programmene i Creative Cloud til alle sine produksjoner.

 

adobe-certified-instructor-creative-cloud-video-editing-solutions-badge        adobe-subject-matter-expert-creative-cloud-video-editing-solutions-badge

Adobe_Certified_Instructor_Adobe_Creative_Cloud_Video_Editing_badge
Certified_Instructor_After_Effects_CC_badge