Workshop: Lag Videografikk-pakke til din bedrift

Workshop: Lag en videografikk-pakke til din bedrift

Dette kurset er en workshop. Først går vi gjennom noen nyttige teknikker, og så begynner du jobben med å lage en Motion Graphics pakke med maler til din bedrift/orgainisasjon – med hjelp fra Jarle. Etter workshopen har du grafikk-elementer du umiddelbart kan bruke når du lager video for din bedrift.

Du kan lage introer, outroer, navnesupere, bakgrunner, statistikk og andre animerte elementer til dine filmer for TV, web og sosiale medier. Malene er super-enkle å bruke og kan brukes om og om igjen.

Dette er en super måte for å sørge for konsistent bruk av logoer, farger, fonter etc. i alle organisasjonens videoproduksjoner. Du kan også dele malen med frilansere og byråer som leies inn. Bruk av slike maler kan også øke produktiviteten. Pfeiffer har gjort research for Adobe som viser at å legge på grafikk på en enkel video kan gjøres fire ganger raskere ved bruk av Motion Graphics Templates! Les rapporten her.

Bedriftsinternt kurs

Dette er et bedriftsinternt kurs. Kurset kjøres altså i deres lokaler, og dere må stille med et kursrom med en god projektor og et lydanlegg. Vi bruker deres datamaskiner under kurset.

 

Kursinnhold

 • Bruk av MOGRTs (Motion Graphics Templates) for brukervennlighet
 • Bruk av MOGRTs for konsistent grafikk-look
 • Ta utgangspunkt i bedriftens designhåndbok (dersom det finnes)
 • Bruk av eksisterende grafiske elementer, fonter, logoer etc.
 • Bruk av Illustrator og Photoshop for å fikse logoer, og gjøre dem animerbare
 • Responsiv grafikk
 • Bygge mal fra grunnen – eller ta utgangspunkt i en fra en nettside?
  • Konvertere en kjøpt After Effercts mal til å bli en MOGRT?
  • Starte med kun logoer, fonter og farger?
 • Expressions (ingen koding, vi bruker mest copy/paste) i After Effects

 

Eksempler på grafikkmaler du kan lage

For best mulig kvalitet, klikk på YouTube logoen for gå til YouTube.

Software og kildemateriale

Du trenger After Effects, Premiere Pro, Photoshop og Illustrator – som alle er en del av et Adobe Creative Cloud abonnement. Du bør ha nyeste versjon av alle sammen før kurset.

Ta med alle eksisterende grafiske elementer, som logoer, vektorgrafikk, Photoshop filer, fonter etc. – pluss evt bedriftens designmal hvis dere har noe sånt.

 

Kurs Jarle tilbyr

 

Om Jarle

Jarle Leirpoll headshot

Jarle Leirpoll

Jarle har sin fotograf- og klipper-utdannelse fra NRK. Etter 14 år som programingeniør/fotograf/klipper i NRK startet han i 1997 eget firma hvor han lager dokumentarfilmer og oppdragsfilm når han ikke kjører kurs eller skriver bøker og artikler om videoproduksjon. Jarle underviser i film- og videoproduksjon ved flere universiteter og er forfatter av læreboka Video i Praksis som nå er i femte utgave.

De fleste kursene Jarle kjører er grunnkurs, men han har også kurset klippere i NRK , MonsterSeefood, Strix,  Danmarks Radio, TV 2, SVT, Svensk TV4, Valve Media OyAito Media Oy, BBCDisney Channel og mange andre – ja, til og med Adobes egne ansatte. Han har gjort mange presentasjoner på internasjonale arrangementer som Adobe Video World, Adobe MAX, NAB, Post | Production World og Editors Retreat. Han har også kjørt kurs i Kamera- og opptaksteknikk, Videoredigering, Podcast-produksjon og Storytelling for utallige firmaer og foreninger som bruker video på sine nettsider.

Han har skrevet en bok på engelsk (The Cool Stuff in Premiere Pro) om avanserte klippeteknikker i Premiere Pro og en bok om å lage grafikkmaler i After Effects for bruk i Premiere Pro (Making MOGRTs). Han er også betatester for Adobe, er Adobe Certified Instructor og Adobe Certified Expert på Premiere Pro og After Effects, og en av bare tre Master Trainers for Premiere Pro i Europa. Jarle bruker Premiere Pro og de andre programmene i Creative Cloud til alle sine produksjoner.

 

adobe-certified-instructor-creative-cloud-video-editing-solutions-badge        adobe-subject-matter-expert-creative-cloud-video-editing-solutions-badge

Adobe_Certified_Instructor_Adobe_Creative_Cloud_Video_Editing_badge
Certified_Instructor_After_Effects_CC_badge