Fargekorrigering for film og video

Lær Fargekorrigering for Video

Fargekorrigering og Color Grading kan gi dine videoopptak mer “smell”, lede seernes fokus på riktig sted i bildet, eller lage en spesiell stemning i filmen. Med fargekorrigering kan du redde dårlige opptak, og gjøre gode opptak enda bedre!

Mange føler seg usikre når de skal korrigere farger, kontrast og nivåer i sine videoopptak. Dette kurset er designet for å fjerne denne usikkerheten, og gi deg trygghet når du jobber med fargekorrigering fordi du vet hva du driver med.

På dette 2-dagers kurset lærer du å korrigere ulike problemer i opptakene, som undereksponering, overeksponering, feil fargebalanse, etc. Du lærer gode metoder for “Shot Matching”, og bruk av masker og “qualifiers” for å påvirke deler av bildet ulikt.

Waveform, dark shot

Undereksponert bilde

Waveform, dark shot corrected

Bildet korrigert

 

Vi starter med en kort gjennomgang av videoformater, og du får litt grunnleggende info om fargekorrigering, memory colors, LUTs, bruk av scopes, fargekorrigering som et storytelling-verktøy, og andre ting du må kunne litt om for å gjøre riktige valg når du korrigerer dine opptak. Så går vi over i masse praktisk trening på å “fikse” problematiske opptak, gjøre gode opptak enda bedre, og matche ulike opptak. Ta gjerne med egne opptak du vil fargekorrigere.

Til slutt ser vi på bruk av LUTs og bygger våre egne looks og presets.

På kurset bruker vi Lumetri Color Panel i Premiere Pro, men prinsippene og teknikkene du lærer kan brukes i alle andre programmer som har verktøy for fargekorrigering og grading.

Vector Scope

Sjekk farger med vector scope

 

Kursinnhold

 • Videoformater, Bit-dybde, RAW, LOG, RGB vs YUV, etc.
 • Memory Colors
 • Bruk av video scopes
 • Dypdykk i Lumetri Color Panel
 • Primary Color Correction
  • Mest brukte color correction verktøy
  • Color balancing
  • Shot matching
 • Secondary Color Correction
  • Qualifiers/keyers/kurver
  • Masker
  • Tracking av masker
 • Vignettering
 • Bruk av LUTs
 • Legalizing med Video Limiter
 • Presets for effektiv grading
 • Lure triks som gjør fargekorrigering lettere

Bedriftsinternt kurs – eller via Zoom/Teams

Dette er et bedriftsinternt kurs. Kurset kjøres altså i deres lokaler, og dere må stille med et kursrom med en god projektor og et lydanlegg. Alternativt kan kurset kjøres online via Zoom eller Teams.

Hvis du heller vil delta på et kurs sammen med andre kan du melde deg på kurs som jeg leder hos Qross.

Forkunnskaper

Du trenger ingen spesielle forkunnskaper for å delta på dette kurset, men det forutsettes at du kjenner ditt operativsystem (Windows eller MacOS), og klarer å opprette mapper, kopiere og slette filer etc. Du må ha med PC eller Mac med Premiere Pro installert. Gratis 7-dagers prøveversjon er OK. Det er en fordel å ha med mus eller tegnebrett, for det blir mye klikk-og-dra og dra-og-slipp, som er enklere med mus enn med laptopens pekeplate.

Comparison View Options

Comparison View er nyttig ved matching av ulike skudd.

 

Kurs Jarle tilbyr

 

Om Jarle

Jarle Leirpoll headshot

Jarle Leirpoll

Jarle har sin fotograf- og klipper-utdannelse fra NRK. Etter 14 år som programingeniør/fotograf/klipper i NRK startet han i 1997 eget firma hvor han lager dokumentarfilmer og oppdragsfilm når han ikke kjører kurs eller skriver bøker og artikler om videoproduksjon. Jarle underviser i film- og videoproduksjon ved flere universiteter og er forfatter av læreboka Video i Praksis som nå er i femte utgave.

De fleste kursene Jarle kjører er grunnkurs, men han har også kurset klippere i NRK , MonsterSeefood, Strix,  Danmarks Radio, TV 2, SVT, Svensk TV4, Valve Media OyAito Media Oy, BBCDisney Channel og mange andre – ja, til og med Adobes egne ansatte. Han har gjort mange presentasjoner på internasjonale arrangementer som Adobe Video World, Adobe MAX, NAB, Post | Production World og Editors Retreat. Han har også kjørt kurs i Kamera- og opptaksteknikk, Videoredigering, Podcast-produksjon og Storytelling for utallige firmaer og foreninger som bruker video på sine nettsider.

Han har skrevet en bok på engelsk (The Cool Stuff in Premiere Pro) om avanserte klippeteknikker i Premiere Pro og en bok om å lage grafikkmaler i After Effects for bruk i Premiere Pro (Making MOGRTs). Han er også betatester for Adobe, er Adobe Certified Instructor og Adobe Certified Expert på Premiere Pro og After Effects, og en av bare tre Master Trainers for Premiere Pro i Europa. Jarle bruker Premiere Pro og de andre programmene i Creative Cloud til alle sine produksjoner.

 

adobe-certified-instructor-creative-cloud-video-editing-solutions-badge        adobe-subject-matter-expert-creative-cloud-video-editing-solutions-badge

Adobe_Certified_Instructor_Adobe_Creative_Cloud_Video_Editing_badge
Certified_Instructor_After_Effects_CC_badge